2 Şubat 2012 Perşembe

haşhaşlı papatya çörek


malzemeler:1,5subardağı ılık süt,yarımsubardağı sıvıyağ,2 çaykaşığı tuz,1çaybardağı tozşeker ,1paket kurumaya,aldığıkadar un.

içmalzeme :1kase haşhaş ve yarım paket erimiş margarin.

 

yapılışı:Hamuru mayalayalım 10 dakika bekletip hemen şekildendirmeye başlayalım bol bol resimledim hamuru 3çe bölüyoruz sağdaki büyük parçayı 7 beze yapıyoruz bezeleri açıp aralarına yağla karıştırdığımız haşhaşı sürüyoruz üst üste diziyoruz





tam ortasınan başlayıp 8 kesiyoruz ortasından tutup kenara kıvırıyoruz resimdeki gibi  ikinci parçayıda 7 beze yapıp aynı işlemi yapıp açtığımız boşluğa yerleştirip aynı şekil kesiyoruz tam ortasına hamuru yuvarlayıp yerleştiriyoruz üzerine yumuta sarısı sürüp ısıtılmış fırında 10 dakika kabarttıyoruz kabarınca 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


                                                                 afiyet olsun..


Hiç yorum yok: