20 Ocak 2015 Salı

piramit pasta




Malzemeler
4 yumurta
4 fincan şeker
2 fincan ılık su
6 fincan Un
1 paket kabartmatozu
1 paket kakao
Kreması
1 paket sade kremşanti
1 paket orman meyveli kremsanti
2 bardak süt
Üzeri için 200 ml sıvı krema
200 çikolata,
Yapilisi
Öncelikle pandispanyamızın yapımı için yumurta ve şekeri iyice cirpiyoruz koyu boza kıvamına gelen karışıma ılık su ilave edip unu karıştırın Enson kabartmatozunu ilave ederek hamuru ikiye bölün yarısına kakao katın yağlı kagit serdiğiniz tepsiye Dökelim 170 derece fırında 20 dakika pisirelim iki keki bu şekilde pisirelim pişen kekleri üçe bölelim toplamda 6 parça olucak krem şantileri ayrı ayrı 1 er bardak sütle çırpın daha sonra ilk olarak kakaolu kek uzerine orman meyveli krema sonra sade kek ve üzerine sade krema sıralaması ile kekleri üst üste dizelim biraz dolapta bekletip yan tarafından verev keselim 2 parça keki ortasına krema sürüp birleştirerek piramit şekli verelim  üzerine dökmek için 200 ml  kremayı ocakta ısıtarak çikolatayi ilave edin iyice karıştırın çikolata kremayla iyice karıştırın ve pastanın üzerine heryeri kaplıcak şekilde dökelim dolapta 1-2 saat bekletin servis edin..
Afiyet olsun

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

çok başarılı bir anlatım teşekkürler